Inschrijven vleesaandeel  

Momenteel enkel rundsvlees! In het najaar zowel lams- en rundsvlees.

Via deze link kan je een rundsvleespakket of een lamsvleespakket bestellen . Vergeet bij de inschrijving niet aan te klikken welk soort pakket je wil bestellen. Na de bestelling ontvang je niet direct een bevestigingsmail maar ontvang je kort nadien wel een factuur.  Bestel je pakket en kom het bij ons afhalen.

Het lamsvleespakket kan afgehaald worden in het najaar en dit op afspraak. Het rundsvleespakket kan afgehaald worden op op afspraak. Alle vleespakketten worden gekoeld bewaard om een optimale kwaliteit te behouden.

Heb je nog een vraag over het pakket? Stel ze ons gerust via mail: info@natuurlijkfruit.beRundsvleespakket

Bij Natuurlijk Fruit kan je een deel van een koe kopen. De koe wordt pas geslacht als hij verkocht is. Zo gaan we voedselverspilling tegen en zorgen we ervoor dat elk deel van de koe een bestemming krijgt. 

Een vleesaandeel bevat alle toegankelijke stukken vlees. Verwacht je maar aan: steak, filet pur, zes rib, schenkel, worst, gehakt, stoofvlees, hamburgers, ect. Het gehakt, de hamburgers en de worst bestaan uit zowel rundsvlees als varkensvlees. Zo is het gehakt wat malser en zachter en hierdoor toegankelijker in gebruik. 

Een vleesaandeel bestaat uit 10 kg vlees. Je betaalt hiervoor 190€. 

Al dit lekkers wordt verpakt in kleine verpakkingen. Zo zitten de worsten bijvoorbeeld per twee verpakt en het gehakt per halve kg. Je bestelt op voorhand en op een afgesproken datum kan je het pakket afhalen.


Lamsvleespakket 


Je kan bij ons ook terecht voor een lamsvleespakket. Net zoals bij de koeien slachten wij ze pas als ze verkocht zijn.  Zo'n pakket bestaat uit meerdere stukken. Verwacht je maar aan de alom gekende lamsbout. Daarnaast zullen ook de volgende stukken erin zitten: lamskotelet, lamsspiering, lamsboutgebraad, lamsschoudergebraad, merguez, lamsstoofvlees.

Een pakket lamsvlees kost 110 euro en bestaat uit 5 Kg lamsvlees. Al deze stukken worden verpakt in toegankelijke porties. Je bestelt op voorhand en kan het pakket afhalen op de afgesproken data. 

Ecologisch Vlees

Momenteel hebben wij twee rassen van koeien. Dubbeldoel Belgisch wit-blauw en Fleckvieh. Het zijn oude rassen die zeer zelfredzaam zijn. Deze koeien zijn niet zomaar koeien, het zijn ossen. Ossen zijn gecastreerde stieren. Een gecastreerde stier is veel rustiger en dus handelbaarder in omgang. Deels verliezen ze hun dominantie waardoor ze aangenamer worden voor hun medekoeien. Het zorgt dus voor rustigere dieren wat positief is voor de kudde en voor de boer ;) Vanaf 2022 werken we samen met De Vaerendriesch (een biologische melkerij). Zo kunnen wij hun stiertjes verder laten opgroeien op onze weides. Zo blijft het dubbeldoel karakter van de koe in ere, want de vaarzen (vrouwelijke koeien) worden dan gebruikt voor lekkere melk en de stiertjes voor het vlees.

Wij telen de koeien op een ecologische wijze. De eerste twee jaar genieten ze zo veel mogelijk van de buitenlucht, vers gras en kruiden. Ze roteren van weides en krijgen zo heel het jaar door vers kruidenrijk gras. Wij hebben zowel voedingsrijkere als voedingsarmere weides die een grotere plantendiversiteit hebben. Deze schralere weilanden zijn tevens een ware apotheek voor het vee! Een groot deel van deze planten bevatten namelijk geneeskrachtige werkingen. Zo werkt boerenwormkruid bijvoorbeeld als een natuurlijke ontworming. Tijdens de wintermaanden genieten ze van groentenoverschotten zoals bieten, pompoenen en suikermaïs. Natuurlijk eten ze dan ook van ons zelf gemaaide hooi om wat structuurrijk voedsel te hebben :) Gedurende de koudste maanden worden ze ook bijgevoederd met een biologische graanmix en luzernekorrels. 

Op termijn gaan wij de voeders zoals luzerne zelf telen. Deze laatste plant bevat enorm veel eiwitten, die gemaakt worden uit stikstof afkomstig uit de lucht. Dit proces noemt stikstoffixatie. De plant wordt hierbij geholpen door wortelknolletjes (=een stikstofbindende bacterie). Dit seizoen gaan we ook klaver inbrengen in onze weides. Deze plant bindt net als luzerne stikstof uit de lucht. Met wat zelfgeteeld graan verkrijgen ze zo een volwaardig dieet. Dit is onze visie waar we naartoe werken. Natuurlijk is het niet vanzelfsprekend om dit vanaf de start allemaal te realiseren. Stap voor stap geraken we er wel! 

Ook de schapen kweken we op ecologische wijze. Ze begrazen en 2 tal ha. Deze weides zijn opgedeeld in kleinere stukken, elk weiland is zowat verschillend. We hebben rijkere weides met voedzaam gras maar ook een schralere weide met armer gras en veel bloemen. Deze bloemen en kruiden werken als medicijnen voor de dieren. De schapen roteren van weide naar weide afhankelijk van de periode in het jaar. 

We kiezen ervoor om de lammeren langer te laten opgroeien dan gebruikelijk, een goede 8 maanden. Zo hebben ze  toch een mooier leven waar ze genieten van elkaar en vers gras. De moederdieren, ook wel ooien genoemd, krijgen enkel tijdens de koudste dagen een beetje extra. We voeden ze dan met graan en luzerne. Ook tijdens de eerste weken van de lammering genieten ze van dit extra eten. De periode van bijvoederen is zeer kort en omvat maar drie a vier weken. De lammeren blijven drie maanden bij de moeder staan zodat ze lang kunnen genieten van de moedermelk. Later voederen we de dieren niet bij. Ze roteren van weide zodat ze keer op keer genieten van jong vers gras. We combineren de schapen ook met onze groententeelt. Zo staan de schapen in het voorjaar op de groenbemester zodat ze genieten van de vers ingezaaide kruidenmengeling