Wie zijn wij?

Wij, Emile en Axel, zijn een duo gepassioneerd door landbouw en alles wat hiermee te maken heeft. Axel had al langer het idee om met deze grond een duurzaam project op te starten maar zocht nog een tweede vennoot. Zo kwam hij bij Emile terecht, hij was in de beginperiode nog bezig met zijn opleiding biologische landbouw bij Landwijzer. Door zijn passie voor de natuur en als wat leeft was hij op zoek naar een uitdaging die aansloot bij zijn  visie in het leven. Axel is leraar in de Wijnpers en heeft al wat ervaring opgebouwd in de tuinbouwbranche. Daarnaast wil hij ondernemende mensen de kans geven en begeleiden om samen een duurzaam project op te starten zonder grote financiële inbreng. Zo kwamen we samen en bespraken de mogelijkheden. Niet veel later ontstonden de eerste plannen en een half jaar later hebben we de eerste struiken en bomen aangeplant!

Natuurlijk Fruit verwijst zowel naar onze productiewijze als naar de evidentie om voldoende gezonde producten te eten. 

Samen vinden we het belangrijk om duurzaam geteelde producten aan de man te brengen. Maar, niet zomaar! Wij willen onze passie met jullie kunnen delen, zodat jullie ook dat gevoel met de natuur krijgen en alles intenser kunnen beleven. Op onze boerderij kan je, samen met familieleden en vrienden, zelf jouw gewenste fruit oogsten, met hulp van ons waar nodig. 

Afhankelijk van de maand waarin we ons bevinden, kan je verschillende fruit- en groentesoorten vinden. In ons aanbod zitten onder andere frambozen, kruisbessen, witte bessen, rabarber, bramen, courgettes, prinsessenbonen en rode bieten!

Omdat wij ecologisch werken, hebben wij ook schapen en kippen die een gemengd systeem creëren. We voeden de dieren met eigen voedergewassen en spreiden nadien de mest terug open op de percelen. Het is als het ware een gesloten systeem waarbij er niets verloren gaat.

Via het geïntegreerde watersysteem  met druppel- en zweetdarmen zorgen we ervoor dat de gewassen het nodige water krijgen zonder dat waterverliezen optreden. Momenteel kunnen we enkel het regenwater van de serre opvangen en hergebruiken. Op termijn willen we onze opvangcapaciteit van regenwater steeds vergroten om mee de waterschaarste aan te pakken. Wordt vervolgd!