Zelfharvest and in the future CSA 

kleinfruit, groenten en meer...

Samen boeren met de natuur! 

CSA Natuurlijk Fruit

Vanaf het voorjaar van 2021 gaan we anders te start! Tot en met de eerste week van november kan je nog bij ons terecht voor de vrije zelfoogst. Je kan dus gewoon langskomen wanneer we open zijn. 

CSA


We willen graag starten met een CSA. Dit staat voor 'Community Supported Agriculture'. Vrij vertaald is dit een landbouwsysteem dat gedragen wordt door een hechte groep mensen. Bij deze manier van verkopen betalen de leden hun groenten- en/of fruitaandeel op voorhand. Dit wil zeggen dat men vooraf een bedrag per persoon betaalt en zo de kans krijgt om gedurende 10 maanden zelf groenten te oogsten en/of recht te hebben op 6 maanden vers fruit. Het kleinfruit kan deels zelf geoogst worden, voor ander fruit, zoals appels, pruimen en peren kan dit afgehaald worden.

Door het CSA-systeem krijgen de klanten gegarandeerd een gevarieerd seizoensgebonden aanbod van groenten en/of fruit. Voor ons biedt dit systeem meer zekerheid want zo kunnen we al snel een loon verdienen, kunnen we iemand in dienst nemen en kunnen voorafgaande kosten betaald worden.
Wij zullen doen wat we kunnen om de groenten en fruit te produceren. Afhankelijk van het seizoen zullen er teelten zijn die het minder goed doen. Natuurlijk zullen er ook teelten zijn die floreren en waar veelvuldig oogsten aangeraden is 😊. Alle leden kunnen mee boeren op meewerkdagen of gewoonweg genieten van groepsactiviteiten! Voor ons biedt CSA de mogelijkheid om verder te boeren met de natuur mee. De diversiteit aan teelten zorgt voor meer weerbaarheid.
Jullie vragen zich misschien af wat zo een seizoensgebonden aanbod inhoudt? Ons teeltplan met de concrete groentesoorten volgt nog maar hieronder geven we alvast een preview. Voor het fruit staat het aanbod wel al vast!
We hopen dat jullie begrip hebben voor onze keuze. Het biedt voor ons een toekomst met zekerheid en eentje waarop we kunnen bouwen. Hopelijk maken jullie er straks deel van uit!
Groenten: look, ajuin, prei, broccoli, bloemkool, groene kool, tomaat, paprika, aubergine, sla, radijs, wortel, pastinaak, wortelpeterselie, erwtjes en peultjes, rapen, bieten, spinazie, warmoes,...
Fruit: framboos, rode bes, witte bes, zwarte bes, kruisbes, braam, aardbei, appels, peren, pruimen en meloenen

 

Wees de eerste om nieuwtjes te ontvangen!